Вход / Регистрация 0 Количка

Новини


Декинг около басейн, какво представлява и видове настилки. Декинга е настилката около басейна, върху която разполагате мебелите за релакс и допълнителното оборудване  необходимо за  вашето удобство. Често именно декинга, а не басейна, придава на  вашия   двор онзи чар , който търсите и завършеност.

Какво да вземем предвид при избора на  материал?

Виж повече
Как да измерим нивата на сол в басейна? Както вече обяснихме, басейните  използващи солна  електролиза  сами генерират хлор, чрез процеса на  електролиза . При него,  добавената във  водата  техническа  сол се разделя  на  съединенията  - натрий и хлор,  от  които именно хлора  спомага за унищожаването на микроорганизмите във водата.
Как обаче да разберем дали нивото на  сол във  водата не е твърде  ниско или пък обратно?
Виж повече
Лятото идва, време е да обновим басейна! Лятото наближава с бързи темпове и няма да усетите колко бързо ще минат оставащите месеци до края на май и началото на юни, когато стартира летният сезон у нас. Време е да помислим за малко предсезонна подготовка на басейна, а защо не и цялостно обновяване. С нова визия и обновени детайли ще впечатлим редовните и ще привлечем нови клиенти. На пръв поглед работата изглежда доста, но специалистите на Poolspa.bg са тук, за да ви помогнат с всичко това. И все пак, на какво трябва да наблегнем преди реновацията на басейна?
Виж повече
За какво служи халогенератора? През последните години Халотерапията – лечението със сол, изведе уелнес индустрията едно няколко нива нагоре. Хората все по-често започнаха да опознават предимствата на използването на солни стаи за тяхното здраве, особено при проблеми с дихателната система, кожни заболявания или пък просто за освобождаване от стреса.
Виж повече
Предимства на сглобяемите басейни След като тази седмица температурите значително се смъкнаха надолу, решихме да Ви стоплим с малко летни емоции. Искате да имате личен басейн в двора, но смятате, че това е само за твърде богатите и не е достъпно за вас? E, тук грешите! PoolSpa.bg предлага широко разнообразие от сглобями басейни, започващи от 1300 лв, които биха били чудесно решение за вашия дом или вила.
Виж повече
КАК РАБОТИ ПАРНАТА БАНЯ?
Вече в доста статии ви запознаваме с различни видове парни  бани и техните ползотворни действия върху човешкия организъм. Как обаче работят тези магически стаи за релаксация и възстановяване?
Виж повече
3 ПРЕДИМСТВА НА ТУРСКАТА БАНЯ Като водеща фирма за изграждане на парни бани в България, в колекцията на SpaLux присъства и екзотичния турски Хамам. Това, всъщност е турската парна баня - чудесен избор за релаксация, както на ума, така и на тялото. Нейната история започва още от древен Египет, когато египтяните откриват изключителните ползи от парните бани за човешкия организъм.
Виж повече
3 метода за почистване на парогенераторите за парни бани
Парогенераторът е най-важната част от Вашата парна баня. Това е елементът, чрез който водата се награвя до температура над 1000 градуса и се превръща в наситена прегрята пара. От парогенератора посредством медни тръби парата постъпва в парната баня. При честа употреба на парната баня обаче съвсем естествено е парогенераторът да се замърси. Сред честите замърсявания на уреда е натрупването на котлен камък в казанчето му в резултат на използването на твърда вода. Котлен камък може да повреди и нагревателите на парогенератора, което също е необходимо да бъде избегнато с редовно почистване. В случай, че не се почисти, ненужните частици образуват вид бариера между парогенератора и парната баня, което затруднява неговата работа и удължава времето за достигане оптималната температура на кабината.
Как да запазим парогенераторът на парната ни баня невредим и да му осигурим по-дълъг живот?
Виж повече
Компактна сауна у дома? - Вече е възможно!
Живеейки в малък апартамент в градска среда, трябва да се примирим с липсата на много неща. Все пак бързото развитие на модерните технологии позволява луксът да не отсъства дори да разполагаме с минимално пространство.
Виж повече
КАК ПОМАГАТ ПАРНИТЕ БАНИ
Основното предназначение на парните бани са детоксикация на организма и релакс след тежкия работен ден. Те обаче имат редица други предимства за вашето здраве, за които може би дори не предполагате.
Виж повече