site logo
user icon Вход / Регистрация cart icon 0 Количка

Новини


7-те най-добри POOL- партита в света
В случай, че се озовете в Сен Тропе, Франция, със сигурност ще получите брошура за седмичната тематична среща на Френската Ривиера. Това парти е редовен терен за знаменитости, но още повече за богати хора, за които никога не сме чували, като саудитски принцове и азиатски бизнес магнати, които участват в състезание „кой може да поръча по-скъпо шампанско“, където сметките могат да достигнат 7-цифрени суми.
Виж повече
Откриване на плувен сезон 2023 – подготовка и отваряне на басейна
Въпреки променливото време, зимата отмина и температурите се покачват, растенията започват да цъфтят и настроението се повишава. С настъпването на пролетта все по- примамливо звучи онова приятно чувство да усетим допира на водата по кожата си при първото за сезона влизане в басейна. Ако Вашият басейн е бил затворен през цялата зима, е необходимо да направите няколко подготвителни стъпки преди да го отворите за предстоящия сезон.
Виж повече
Знаете ли какво е цианурова киселина? Тя има основно значението за качеството на водата в открити плувни басейни
В индустрията за басейни циануровата киселина е известна като хлорен стабилизатор или "балсам" за басейни и се използва, за да помогне на хлора да действа по-дълго.
Басейните с много ниска или никаква цианурова киселина изпитват „нужда от хлор“ или невъзможност да поддържат нивата му. 
Виж повече
Чували ли сте за екологични, натурални плувни басейни?
Естествените басейни са разработени през 80-те години на миналия век в Австрия и Германия и оттогава набират популярност по целия свят.
Представете си плувен басейн във Вашия двор, който изглежда като кристално чисто естествено езерце. Естествените басейни за плуване са освежаващи, естетически привлекателни и щадящи дивата природа.
Вместо химикали или устройства, които дезинфекцират или стерилизират водата, естествените басейни използват природните процеси за пречистване, за да осигурят чиста и безопасна вода за плуване.
Виж повече
Какви са задължителните изисквания за ползване на обществени плувни басейни
Плувният басейн ни осигурява спомени за цял живот, изпълнени с рождени дни край басейна, семейни събирания и специални поводи. Затова е необходимо да сме сигурни в безопасността и хигиената на басейните, които посещаваме. 
В тази статия ще разгледаме всички необходими изисквания, на които трябва да отговаря всеки един обществен плувен басейн, които се отнасят както за собствениците, спотанисващи басейна, така и за посетителите.
Плувните басейни за обществено ползване спадат към групата за максимално обезопасяване. Специална общинска комисия прави проверка за спазване на всички изисквания преди разрешаване за ползване на басейните от посетителите.
Виж повече
Разликата между WELLNESS и SPA
Уелнес и СПА индустриите отбелязват нарастваща тенденция от година на година. Тенденцията на нарастване на тези пазари идва в резултат на промяна в нагласите на населението, което вече е ориентирано към подобряване на здравето и качеството на живот. Това се проявява чрез активното посещение и използването на услугите на тези центрове. Wellness и Spa са два различни термина и бизнеса, въпреки че много хора често ги идентифицират. Ето какви са разликите между Wellness и Spa, както и какво е Wellness като начин на живот.
Виж повече
Разликата между сауна и парна баня и техните ползи за здравето
Парните бани и сауните са малки, херметически затворени пространства. Парните бани са проектирани от материали като плочки, акрил или стъкло, които могат да издържат на влажна топлина. Те се отопляват от генератори, които превръщат вряща вода в пара.
Традиционната сауна се загрява от печка за сауна и висококачествени камъни за нея. Затова сауните са облицовани именно с дърво. 
Често може да видите сауна и парна баня, разположени една до друга в СПА центрове. Тъй като сауните използват суха топлина, а парните бани използват мокра топлина, те изглеждат и се усещат различно една от друга. 
Виж повече
Любими аксесоари, без които не влизаме в сауната
Все повече от нас избират да включат посещението на сауна в рутината през есенно- зимния период. Сауната със своите лечебни свойства е чудесен начин да се отпуснем и да презаредим батериите си след дълъг работен ден.
Ако искате да извлечете максимума от сауната, препоръчваме да използвате подходящите аксесоари. Сауната сама по себе си е много ефикасна, но има много налични аксесоари, които могат да помогнат за допълнително подобряване на цялостното изживяване.
Виж повече
Основни компоненти за изграждането на сауна, видове сауни
С идването на хладните месеци и затварянето на нашите басейни не бива да мислим, че удоволствията за нас са приключили. Предстоят нови прекрасни моменти с топлата и уютна сауна, парна баня и хидромасажна вана.
Преди да разгледаме всички основни компоненти, които са универсални за всяка сауна, е важно да отбележим разликата между двата различни вида технологии за сауна, традиционна и инфрачервена.


Виж повече
Зазимяване на вградени и надземни плувни басейни
Когато летните дни започнат да отшумяват е време да започнете да подготвяте басейна си за по-хладните месеци. След горещото лято с приятни емоции в басейна ще искате да се уверите, че сте го зазимили правилно, преди да го затворите за сезона. В тази статия ще Ви предложим последователни стъпки, с които сигурно да зазимите Вашия наземен или надземен басейн. Предприемането на тези стъпки е част от правилната поддръжка на басейна и ще ви помогне да гарантирате, че басейнът ви ще е в отлично състояние, когато го отворите отново.
Виж повече